Gruparea teroristă Stat Islamic revendică atacurile sinucigașe care au avut loc la Bagdad. Bilanțul a ajuns la 32 de morți – Focus Prima TV

Gruparea teroristă Stat Islamic revendică atacurile sinucigașe care au avut loc la Bagdad. Bilanțul a ajuns la 32 de morți

Gruparea teroristă Stat Islamic (SI) a revendicat vineri dimineaţa responsabilitatea pentru dublul atac sinucigaş care a avut loc în Bagdad și care s-a soldat cu cel puțin 32 de morți și peste 110 persoane rănite, informează dpa, potrivit Agerpres.

Atacul de joi din centrul Bagdadului a fost cel mai grav care a avut loc în capitala Irakului în ultimii trei ani. Cel mai recent atac sinucigaş soldat cu morţi a avut loc în capitala irakiană în ianuarie 2018, tot în Piaţa Tayaran, ucigând cel puţin 27 de oameni.

Gruparea a declarat pe canalul său de comunicaţii Telegram că „unul dintre cavalerii noştri ai martiriului” s-a dus pe o stradă comercială din Piaţa Tayaran din centrul Bagdadului şi, când lumea a început să se adune, şi-a activat centura cu explozivi.

Din primele declarații făcute de Ministrul de Interne, primul sinucigaș a cerut ajutor în stradă spunând că e bolanv, pentru a strânge cât mai mulți oameni în jur. Zeci de persoane din piața centrală din Bagdad s-au strâns în jurul lui, moment în care a detonat bomba.

Total
0
Shares
Total
0
Share