Gunoiul se colectează separat de la 1 ianuarie pentru deșeurile biodegradabile. Care sunt amenzile dacă încălcați regula – Focus Prima TV

Gunoiul se colectează separat de la 1 ianuarie pentru deșeurile biodegradabile. Care sunt amenzile dacă încălcați regula

De la 1 ianuarie vom fi obligaţi să colectăm separat deşeurile bio-degradabile, precum fructele şi legumele alterate aşa cum se întâmplă acum, în unele locuri, cu hârtia şi plasticul.

Primăriile trebuie să pună la dispoziţia oamenilor pubele speciale, iar firmele de salubrizare vor prelua aceste resturi ca să le transforme, ulterior, în compost pentru agricultură. Cei care nu respectă legea îşi pot pregăti de pe acum banii, pentru amenzi.


De la 1 ianuarie, vom fi obligaţi să colectăm separat resturile alimentare şi vegetale. Cetățenii care nu respectă legea pot fi amendați cu sume cuprinse între 400 şi 800 de lei, iar firmele cu până la 20.000 lei.


Marian David, comisar garda de mediu: „Legea se numește – legea compostului – unde este obligatorie colectarea separată a deşeurilor biodegradabile destinate pentru compostare, adică să tratăm, să nu le aruncăm la groapa de gunoi”.

Total
0
Shares
Total
0
Share