Guvernul a aprobat OUG pentru reducerea cheltuielilor. Cîțu: Mâine vom avea şedinţa în care vom aproba bugetul pentru 2021 – Focus Prima TV

Guvernul a aprobat OUG pentru reducerea cheltuielilor. Cîțu: Mâine vom avea şedinţa în care vom aproba bugetul pentru 2021

Inquam

Guvernul a aprobat în ședința de joi ordonanţa de urgenţă privind reducerea cheltuielilor structurale, care prevede eliminarea sporului de COVID de 30% acordat personalului din prefecturi, gratuitate de doar 50% pentru studenți la transportul feroviar şi menţinerea valorii punctului de pensie la 1.442 de lei în 2021.

„A fost aprobată ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Este vorba de ordonanţa de urgenţă de care aveam nevoie pentru a putea adopta legea bugetului. Această ordonanţă va fi publicată în Monitorul Oficial şi, după aceea, mâine, vom avea şedinţă de Guvern în care vom aproba legea bugetului pentru 2021”, a spus premierul Florin Cîţu, după ședința de Guvern.

Prin această ordonanță, a fost eliminat sporul de 30%pentru personalul instituţiilor Prefectului , iar valoarea punctului de pensie de menţine la 1.442 de lei în 2021. Cîțu spune că astfel se va face o economie la bugetul de stat de aproape 9 miliarde de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share