Guvernul britanic intenționează să relaxeze din barierele comerciale Brexit de frica rafturilor goale - Focus Prima TV

Guvernul britanic intenționează să relaxeze din barierele comerciale Brexit de frica rafturilor goale

Guvernul britanic are în plan să mai relaxeze din restricțiile vamale post-Brexit asupra importurilor de alimente dar și de alte importuri esențiale dinspre Uniunea Europeană pentru a evita situația în care se va ajunge la penurie și rafturi goale în supermarketurile din Regat, relatează The Guardian.

Conform unor surse citate de presa britanică, guvernul de la Londra are în vedere să relaxeze controalele asupra importurilor începând cu 1 aprilie și să renunțe la controalele și mai stricte, care ar fi inclus inspecții fizice, și care ar fi urmat să fie implementate din 1 iulie.

Astfel, importurile de hrană din UE în Marea Britanie ar putea intra în țară fără prea multe verificări, în contextul în care ultimele două luni au arătat cât de mult a afectat Brexit comerțul britanic.

Exportatorii britanici au fost loviți puternic de noile reguli și reglementări de la graniță după intrarea în vigoare oficială a Brexitului de la 1 ianuarie 2021, unii ajungând chiar la concluzia că există costuri mult prea mari pentru comerțul UE-UK.

Total
0
Shares
Total
0
Share