Guvernul trebuie să prezinte planul privind organizarea testării anti-COVID în şcoli - Focus Prima TV

Guvernul trebuie să prezinte planul privind organizarea testării anti-COVID în şcoli

Partidul Social Democrat cere Guvernului să se pronunţe dacă mai are în vedere organizarea testării anti-COVID în unităţile de învăţământ sau dacă a renunţat cu totul la această abordare.

“Având în vedere avertismentele specialiştilor privind iminenţa valului patru al pandemiei, precum şi dezastrul din Educaţie cauzat de perioada nepermis de lungă în care şcolile au fost închise, este absolut necesar ca noul an şcolar să fie pregătit din timp, astfel încât cursurile să se desfăşoare cu prezenţă fizică, în condiţii de siguranţă”, se arată într-un comunicat al PSD, transmis marţi AGERPRES.

Social-democraţii subliniază că “România nu îşi mai permite să rateze un nou an şcolar din cauza deciziilor haotice şi a certurilor din coaliţia de guvernare cu privire la tipul testelor anti-COVID care să fie folosite în sistemul de învăţământ”.

“Este absolut necesar ca Guvernul să prezinte public, în cel mai scurt timp, ce decizie a luat în această privinţă şi ce măsuri va întreprinde în perioada de vacanţă pentru organizarea testării în unităţile de învăţământ, după modelul celorlalte state europene”, se arată în comunicatul PSD.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share