Hotelurile, pustii de Paște – Focus Prima TV

Hotelurile, pustii de Paște

Pinterest

Sinaia, cea mai populară destinație montană din România, este deja în scenariul roșu, iar valul trei al pandemiei face ravagii în toată țara. Așa că hotelierii și proprietarii de pensiuni de pe Valea Prahovei nu au motive de optimism. Rezervările sunt puține și tot mai mulți turiști iau în calcul anularea acestora.

În acest moment, Sinaia este în scenariul roșu după ce rata de infectare cu SARS-COV 2 a ajuns la aproape 4%. Chiar dacă măsurile impuse sunt stricte, hotelierii, grav afectați de pandemie în ultimul an, speră într-un miracol de Paște. Pregătirile sunt în toi, chiar dacă rezervările sunt puține.

Pentru a încuraja cât mai mulți turiști să își facă rezervări hotelierii acceptă, de acum, inclusiv achitarea sejurului direct la recepție, fără a mai plăti vreun avans.

Trei zile la Sinaia, într-un hotel de patru stele, costă între 795 lei și 930 lei de persoană. În schimb, o cameră închiriată la o pensiune, nu costă mai mult de 140 de lei pe noapte. În ciuda prețurilor similare anilor trecuți, turiștii se lasă așteptați și la Poiana Brașov . Chiar dacă pe pârtie zăpada este numai bună de ski restricțiile îi fac pe turiști să petreacă sărbătorile acasă.

Lucrurile stau însă complet diferit în Bucovina. Majoritatea pensiunilor sunt închiriate deja pentru sărbătoarea Paștelui catolic, iar patru nopți de cazare costă chiar și 1.600 de lei de persoană.

Cacica este cea mai căutată zonă în această perioadă.

Autoritățile au anunțat că restricțiile se vor relaxa în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când în biserici se va organiza slujba pentru sărbătorile pascale catolice. Astfel că oamenii vor putea circula până la ora 2 dimineața

Total
0
Shares
Total
0
Share