Ideile devenite afaceri de succes - Focus Prima TV

Ideile devenite afaceri de succes

Vremurile grele nasc idei geniale de business. Iar tot mai mulți tineri își urmează visul de a deveni antreprenori si pariaza pe propiile afaceri. Domeniul tehnologiei ii intereseaza cel mai mult.

O scrisoare este certificatul de naștere al companiei Airbnb. Și nu este singura afacere care a pornit de la o idee genială și mijloace financiare modeste. Apple, Google sau Amazon au pornit dintr-un garaj. mânați de aceste exemple ilustre, mulți tineri aspiră să ajungă legende în business.

Dragoș Dușe are 28 de ani și a lucrat în domeniul cercetării cancerului. Își dorește să îi ajute pe medici, așa că de trei ani a pornit la drum cu o idee care ar putea să eficientizeze tratarea cancerului prin radioterapie. Astfel, în loc de câteva ore, timpul de procesare va fi de doar… câteva secunde. În România sunt peste 40.000 de persoane care au nevoie de radioterapie, însă doar 15.000 primesc acest tratament.

Oana Sârbu vrea să inoveze investițiile în imobiliare. Astfel că, împreună cu echipa, a creat o astfel de platformă pentru a-i ajuta pe investitorii profesioniști să găsească mult mai rapid proprietăți.

Față de alte plaforme, aici investitorii, și nu numai, pot găsi un număr mare de proprietăți despre care primesc informații reale. Ulterior intră în contact cu un agent care le oferă tot suportul necesar. Platfoma se bucură deja de un succes considerabil.

Zilele acestea, cele mai atractive start-up-uri au avut șansa să concureze pentru un premiu de aproape 500 de mii de euro la una dintre cel mai cunoscute conferințe dedicate tehnologiei.

Total
2
Shares
Total
2
Share