Ieri la Timișoara, azi în toată țara – Focus Prima TV

Ieri la Timișoara, azi în toată țara

Organizația Mondială a Sănătății a făcut noi recomandări în ceea ce privește tratarea pacienților infectați cu SARS-COV_2. Printre acestea se numără folosirea pe scară largă a pulsoximetrelor, dar și a medicamentelor anti-coagulante. La Spitalul Victor Babeș din Timișoara, tratamentul cu anticoagulante
funcționează deja de cateva luni, ceea ce a dus la scăderea numărului persoanelor care au ajuns în terapie intensivă din cauza formării unor cheaguri de sânge.

Specialiștii timișoreni au introdus terapia cu anti-coagulante încă din primăvară, atunci când puțini erau cei care considerau acesta medicație ca fiind necesară. Potrivit medicilor de la Spitalul Covid 19 Victor Babeș, anticoagulantele trebuie administrate pacienților cu forme medii și severe de boală. Mai mult, ei spun că acest medicament ar putea fi dat atât în doze preventive, cât și curative.

Specialiștii internaționali recomandă și folosirea pe scară largă a unor puls-oximetre. Acestea arată saturația de oxigen din sânge. Practic, este singurul semn obiectiv al bolii, care demonstrează gradul de afectare pulmonară, în afara analizei cu ajutorul computerului tomograf.

Medicii mai spun că în cazul pacienților cu saturație redusă este obligatorie realizarea unei investigații imagistice, care să arate cât de mult sunt afectați plămânii pacientului bolnav de Covid 19.

Total
0
Shares
Total
0
Share