Ikea va oferi doar 96 de lire pe săptămână angajaților nevaccinați care se autoizolează - Focus Prima TV

Ikea va oferi doar 96 de lire pe săptămână angajaților nevaccinați care se autoizolează

Ikea a redus salariile pentru unii angajați nevaccinați din Marea Britanie care se autoizolează după ce au intrat în contact cu un caz pozitiv de COVID-19. Politica înseamnă că retailerul de mobilă se alătură unei liste tot mai mari de companii care adoptă o abordare mai dură față de personalul care refuză vaccinarea, notează Financial Times.

Ikea are mai mult de 10.000 de angajați în Marea Britanie și a declarat că va reduce salariul de pentru acest grup la minimul legal de 96,35 lire sterline pe săptămână. Schimbarea de politică a fost raportată pentru prima dată de The Mail on Sunday.

„Colegii de muncă nevaccinați, fără circumstanțe atenuante, care au fost identificați ca fiind contacte apropiate ale unui caz pozitiv, vor fi plătiți cu salariul de boală prevăzut de lege”, a declarat Ikea.

Guvernul britanic a desființat în august autoizolarea pentru contacții apropiați cu dublă vaccinare ai unui caz COVID-19.

Ikea a precizat că abordarea sa privind absențele legate de COVID-19 s-a schimbat după luna septembrie a anului trecut, iar persoanele absente de la locul de muncă vor fi analizate „de la caz la caz”.

Total
0
Shares
Total
0
Share