Imagini dezolante: Centură de gunoaie în jurul Capitalei. Lacul Fundeni, un adevărat dezastru ecologic - Focus Prima TV

Imagini dezolante: Centură de gunoaie în jurul Capitalei. Lacul Fundeni, un adevărat dezastru ecologic

Capitala este înconjurată de gunoaie. Mii de tone de deșeuri sunt depozitate ilegal de-a lungul Centurii București. Este un adevărat focar de infecție pentru oamenii care locuiesc în zonele din apropiere și foarte mulți dintre ei se vaită că această problemă există de ani de zile. Sunt aruncate de la deșeuri menajere și materiale de construcții până la animale moarte.

Timp de 2 ore ne-am plimbat prin localitățile de lângă Centura Capitalei, iar la fiecare pas am dat de câte o grămadă de gunoi. Prima oprire a fost la Domnești.

„Astea se vor întinde pe tot câmpul la primul vânt mai puternic. Cabluri foarte multe…”, constată un reprezentant al Gărzii de Mediu.

Maldăre de gunoaie menajere și resturi din construcții zac aici, în apropiere de Centura Bucureștiului. Oamenii care locuiesc în zonă nu se pot bucura de o priveliște prea plăcută și trebuie să trăiască zi de zi cu mirosul insuportabil.

Localnicii din Dragomirești se tem pentru sănătatea lor.

„Mai ales că eu stau pe partea asta cu Centura. Deci, vă dați seama. Mai avem și groapa de gunoi, care ne super-infectează. Mai ales vara, nu putem să stăm nici cu geamurile deschise”, povestește o femeie.

„Se simte, da, miros de stricăciune. Da, se simte un miros împuțit”, confirmă un alt localnic.

Oamenii spun că s-au săturat să trăiască cu atâta mizerie în jur.

Total
0
Shares
Total
0
Share