Imagini din timpul evacuării românilor din Afganistan, unii au ajuns deja în Dubai. MAE: 16 au plecat deja, mai sunt 27 - Focus Prima TV

Imagini din timpul evacuării românilor din Afganistan, unii au ajuns deja în Dubai. MAE: 16 au plecat deja, mai sunt 27

O parte dintre românii blocaţi în infernul din Afganistan au reuşit să plece cu avioane militare străine. Unii au ajuns deja în Dubai. Ministerul Afacerilor Externe a informat că 16 români au putut pleca în urma negocierilor cu aliații și că în Afganistan mai sunt 27 de cetățeni români.

Ministerul Afacerilor Externe a informat marți că, împreună cu Ministerul Apărării și Forțele Aeriene Române, “au fost parcurse în regim de urgență, pe parcursul zilei de ieri și al nopții, proceduri pentru deplasarea avionului militar la Kabul în vederea evacuării cetățenilor români”.

“Procedurile, extrem de complexe, sunt finalizate, urmând a fi obținută în foarte scurt timp și ultima autorizație de survol pentru unul dintre segmentele traseului de zbor.

În cursul nopții de luni spre marți au părăsit Afganistan încă 16 cetățeni români. De la momentul apelului MAE de ieri către cetățenii români aflați încă în Afganistan și care nu-și notificaseră prezența, de a contacta Ambasada României de la Islamabad, a fost înregistrată prezența a încă 7 cetățeni români. În acest moment, conform evidențelor MAE, mai sunt 27 de cetățeni români aflați în Afganistan“, a transmis MAE.

Total
0
Shares
Total
0
Share