Imobilul parţial prăbuşit din Florida a fost demolat în totalitate - Focus Prima TV

Imobilul parţial prăbuşit din Florida a fost demolat în totalitate

Imobilul Champlain Towers South, din Miami-Dade, statul american Florida, care s-a prăbuşit parţial la 24 iunie şi a provocat 24 de morţi, potrivit unui bilanţ provizoriu, a fost demolat în totalitate în noaptea de duminică spre luni, transmite EFE.

Duminică, la ora locală 22:30 (03:30 GMT, luni) au fost detonate încărcăturile explozive amplasate în orificii făcute în structura de beton armat, iar clădirea cu 12 etaje s-a prăbuşit complet. Potrivit presei locale, au putut fi auzite şase explozii care au răsunat pe străzile goale din împrejurimi.

Câţiva curioşi strânşi în apropierea clădirii pentru a fi martori la demolare au fost obligaţi de poliţie să părăsească zona înainte de începerea operaţiunii de distrugere a imobilului.

Potrivit primăriei Miami-Dade, metoda folosită pentru demolarea Champlain Towers South, o clădire veche de 40 de ani şi cu probleme de structură detectate cel puţin din 2018, se numeşte ”Energetic Felling”.

De operaţiune s-a ocupat o companie din Delray Beach (Florida), precum şi o companie specializată în gestionarea explozibililor. Statul Florida a acoperit cheltuielile demolării.

Potrivit cotidianului Miami Herald, o locatară a imobilului afectat şi care a supravieţuit prăbuşirii din 24 iunie a încercat fără succes să oprească în justiţie demolarea clădirii, cu argumentul că pisica ei se afla în continuare în Champlain Towers South.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share