Impozit cu 500% mai mare pentru clădirile lăsate în paragină, la Brăila. Un proprietar are de plată 60.000 de euro pe an – Focus Prima TV

Impozit cu 500% mai mare pentru clădirile lăsate în paragină, la Brăila. Un proprietar are de plată 60.000 de euro pe an

Proprietarii clădirilor din centrul istoric al Brăilei vor plăti impozite de șase ori mai mari dacă țin imobilele în paragină. Decizia, luată de consiliul local, îi pune la grea încercare pe contribuabili.

De exemplu, pentru un hotel construit pe vremea regelui Carol I, care stă să cadă, dările către bugetul local se ridică la aproape 300.000 de lei pe an – adică aproximativ 60.000 de euro.

Măsura vine la pachet și cu o răsplată pentru cei care se conformează și își reabilitează clădirile. Aceștia vor fi scutiți de la plata impozitului timp de trei ani.

Hotelul “Bristol” din Brăila, cunoscut acum sub numele de “Pescăruş”, a fost construit în 1892 şi a impus la acea vreme noi standarde pentru industria hotelieră din România. După Revoluţie, soarta imobilului a fost disputată ani de zile în justiţie, timp în care n-a mai fost întreţinut a ajuns o ruină.

Total
0
Shares
Total
0
Share