În 2020, MApN a efectuat plăţi directe către operatori naţionali de peste 1,5 miliarde de lei – Focus Prima TV

În 2020, MApN a efectuat plăţi directe către operatori naţionali de peste 1,5 miliarde de lei

În 2020, Ministerul Apărării Naţionale a efectuat plăţi directe către operatori din economia naţională în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei, precizează, joi, ministrul Nicolae Ciucă.

El menţionează că, de asemenea, s-au efectuat plăţi pentru lucrări de infrastructură de circa 750 de milioane de lei.

“Ministerul Apărării Naţionale doreşte să implice cât mai mult industria naţională de apărare în programele de înzestrare ale Armatei României”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

În acest context, el arată că, în cursul zilei de joi, a avut o întâlnire cu ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.

“Specialiştii militari au prezentat echipei de la Ministerul Economiei programele esenţiale de înzestrare pentru următorii 10 ani, precum şi o proiecţie a achiziţiilor certe pe care Armata intenţionează să le facă de la operatorii economici naţionali în perioada 2021 – 2030. Cunoscând care sunt nevoile apărării pe linia achiziţiei de echipamente noi, a muniţiilor şi pieselor de schimb, dar şi serviciile de mentenanţă necesare, industria noastră de apărare se poate adapta astfel încât să acopere cât mai mult din cererea militarilor. Vom obţine astfel ca o parte importantă din bugetul apărării să fie injectată în companiile româneşti”, afirmă Nicolae Ciucă.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share