În curând, vaccinarea împotriva Covid se va face doar la medicii de familie - Focus Prima TV

În curând, vaccinarea împotriva Covid se va face doar la medicii de familie

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că sunt discuții ca vaccinarea împotriva Covid-19 să se facă în viitor doar la medicii de familie. „Pe măsură ce se închid centrele, trebuie să avem o alternativă unde oamenii să se poată vaccina”, a precizat ministrul.

Întrebat dacă se ia în calcul ca în viitor vaccinarea împotriva Covid să se facă doar la medicii de familie, ministrul Sănătății a răspuns: „Da, există astfel de discuții. Centrele de vaccinare își au rostul atunci când discuți de o urgență de sănătate publică, când trebuie să existe accesibilitate, volume mari de vaccin care se vehiculează. În momentul de față, când avem puține persoane care se vaccinează, în mod normal medicii vaccinatori trebuie să devină medicii de familie, așa cum există și pentru alte tipuri de vaccin”.

Alexandru Rafila a fost întrebat și când ar urma să se implementeze această situație. „În curând. Pe măsură ce se închid centrele, trebuie să avem o alternativă unde oamenii să se poată vaccina, nu se vor închide centrele după care căutăm alternativa”.

Total
0
Shares
Total
0
Share