În linia întâi împotriva Covid, în linia întâi la vaccinare – Focus Prima TV

În linia întâi împotriva Covid, în linia întâi la vaccinare

Sfârșitul de an vine cu începutul imunizării românilor împotriva periculosului virus Sars-Cov-2. Sute de mii de doze de vaccin au ajuns la spitalele din țară și cei din linia întâi sunt și acum primii, pentru că ei trebuie să-și trateze pacienții în siguranță.

Vaccinul anti-covid a ajuns și la Iași, cu un transport special așa cum au stabilit cei care coordonează campania de vaccinare. Primii imunizați vor fi angajații Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”, iar apoi sunt la rând cei aflați la risc în faţa Covid-19: vârstnicii şi persoanele cu boli cronice.

Iaşiul va primi de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti 100 de mii de doze de vaccin, precum şi două frigidere speciale.

În Oltenia, vaccinurile au ajuns deja. Aproape 300 de medici și asistenți care lucrează la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova vor fi vaccinați anti-Covid în ultimele două zile ale anului. Primul medic imunizat a fost doctorița Liliana Dăbuleanu, care a intrat în contact cu primul pacient pozitiv din România.
Ea l-a transferat pe tânărul infectat la spitalul Matei Bals din București.

În ultimele luni la spitalul de urgență din Craiova au fost mai multe focare de infecție, în special la UPU, unde zeci de cadre medicale s-au îmbolnăvit. Până acum, din totalul de trei mii de cadre medicale și o mie de rezidenți, aproape jumătate și au exprimat dorința de a se vaccina.

Total
0
Shares
Total
0
Share