În Marea Britanie a început carantina la hotel pentru rezidenţii veniţi din state cu “risc ridicat” – Focus Prima TV

În Marea Britanie a început carantina la hotel pentru rezidenţii veniţi din state cu “risc ridicat”

În Marea Britanie a început luni carantina obligatorie la hotel pentru rezidenţii veniţi din state considerate cu “risc ridicat de COVID”, măsură ce vizează să evite “importul” de variante ale noului coronavirus mai rezistente la actualele vaccinuri, relatează AFP şi BBC.

Începând de luni, rezidenţii britanici sau cetăţenii irlandezi care sosesc în Anglia venind din cele 33 de ţări de pe “lista roşie” – cuprinzând toată America Latină şi din Africa de sud, dar şi Portugalia şi EAU – vor fi obligaţi să se cazeze la un hotel, unde să rămână sub supraveghere timp de 10 zile.

Călătorii veniţi din alte ţări trebuie şi ei să se carantineze zece zile, dar pot face acest lucru şi acasă.

Preţul “sejurului de carantină” la unul din cele 16 hoteluri intrate deocamdată în programul convenit cu guvernul – şi care trebuie rezervat în prealabil – este de 1750 de lire (aproape 2000 de euro), inclusiv testarea de coronavirus, întrucât “beneficiarii” trebuie să prezinte şi un test negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de pornirea spre Anglia şi să repete testul în a doua şi a opta zi de carantină.

Pentru un adult suplimentar sau un copil de peste 12 ani preţul creşte cu 650 de lire, iar pentru un copil între 5 şi 12 ani – cu 325 de lire.

“Contravenienţii” riscă sancţiuni severe de până la 1000 de lire (1125 euro) amendă pentru lipsa testului negativ la sosire şi de până la 10.000 de lire sterline pentru cei care încearcă să eludeze carantina la hotel. Mai mult, cei care ascund faptul că au trecut printr-o “ţară de risc” riscă 10 ani de închisoare.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share