În pași repezi spre carantină – Focus Prima TV

În pași repezi spre carantină

Rând pe rând, statele europene impun măsuri tot mai severe din cauza răspândirii accelerate a noilor tulpini de coronavirus. Spania restricționează din nou zborurile către o serie de destinaţii, iar Scoția impune intrarea în carantină a tututor persoanelor care pătrund pe teritoriul său.

Guvernul spaniol a decis să restricționeze călătoriile pe cale aeriană către şi dinspre Brazilia și Africa de Sud, țările în care au fost detectate mutaţii extrem de contagioase ale SARS COV 2. Deși numărul de noi cazuri din Peninsula Iberică au fost în scădere în ultimele zile, presiunea asupra serviciilor de sănătate rămâne în continuare uriaşă.

Și guvernul Scoției a hotărât introducerea uor măsuri severe. Toți călătorii care sosesc din străinătate vor fi obligați să intre în carantină. Anunțul a fost făcut de premierul țării, Nicola Sturgeon, care consideră insuficiente actualele măsuri luate de guvernul central de la Londra.

În acest timp, Marea Britanie se află în doliu. Căpitanul Tom Moore s-a stins din viață la vârsta de 100 de ani, în urma infectării cu COVID-19. Veteranul de război a devenit celebru în întreaga lume după ce a a strâns donații de 33 de milioane de lire sterline pentru sistemul de sănătate britanic. Acesta a
fost comemorat de sute de persoane, inclusiv de premierul Boris Johnson, care i-a adus un omagiu.

Total
0
Shares
Total
0
Share