În plină pandemie, Parisul rămâne festiv – Focus Prima TV

În plină pandemie, Parisul rămâne festiv

În ciuda pandemiei de coronavirus, parizienii nu ezită să iasă pe străzile capitalei franceze pentru a admira decorațiunile și luminile festive de Crăciun. Aflați în febra cumpărăturilor de sărbători, oamenii au dat năvală şi în magazine, ceea ce face aproape imposibilă respectarea distanțării fizice.

Deși a fost eliminat, la nivel național, documentul prin care trebuia justificat motivul deplasării, cetățenii francezi nu au voie să iasă din case între orele 20 și 6 dimineața. Deplasarea pe timpul nopții va fi permisă, însă, doar în noaptea din Ajunul Crăciunului. Ca urmare, mii de locuitori ai Parisului au ieșit în centrul orașului pentru a se bucura din plin de spiritul sărbătorilor de Crăciun.

În acest timp, zeci de oameni au fost filmați în timp ce stăteau la coadă în fața unui carusel pentru a reuși să prindă un loc. Alţii, foarte mulţi la număr… s-au strâns și în fața primăriei din Paris unde au fost proiectate lumini și efecte speciale. Locuitorii vor să profite, însă, la maximum de aceste momente din pragul sărbătorilor de iarnă.

Pe măsură ce se apropie Crăciunul, oamenii aglomerează inclusiv magazinele din capitala pariziană. Celebrele Galerii Lafayettes sunt pline de persoane aflate fie în căutare de cadouri pentru cei dragi, sau…pentru a admira figurinele expuse în vitrine.

Total
0
Shares
Total
0
Share