”În Primăria Generală salariul unui director este de aproximativ 2700 de euro net, în mână. Directorii de companii municipale câștigă și mai mult.” Invitat la Insider Politic, Nicușor Dan a pus pe masă probleme stringente ale cetățenilor și ale primăriei pe care o conduce. – Focus Prima TV

”În Primăria Generală salariul unui director este de aproximativ 2700 de euro net, în mână. Directorii de companii municipale câștigă și mai mult.” Invitat la Insider Politic, Nicușor Dan a pus pe masă probleme stringente ale cetățenilor și ale primăriei pe care o conduce.

Nicușor Dan: Peste o lună și jumătate o să fac o analiză juridică a fiecăruia dintre puz-urile de sector. În ele este apogeul golăniei care a dominat urbanismul din București. Sute de hectare de spații verzi deveneau construibile. Sunt mulți oameni din primărie care au dat autorizații și puz-uri ilegale, și care vor părăsi instituția.

Nicușor Dan: Planul urbanistic general va fi refăcut. Nu vreau să fiu populist, este nevoie de 3 ani.

Sebastian Zaichmann: Gabriela Firea va acuză că blocați dezvoltarea orașului.
Nicușor Dan: Ar trebui să îi fie rușine pentru ce a făcut cu acest oraș.

Nicușor Dan: Există funcționari care au colaborat cu rețelele de influență dintotdeauna, au emis autorizații ilegale în mod sistematic. Primarul și arhitectul șef care au condus această structură au fost complici.

Nicușor Dan: Sunt convins că sunt foarte mulți oameni care prin aceste puz-uri de sector au obținut un folos necuvenit.

Nicușor Dan: Sunt 30-40 de litigii pentru contrucții ilegale emise de Primăria Capitalei.

Nicușor Dan: Eu îi sfătuiesc pe toți oamenii din țara asta să nu dea avans pentru imobile care nu au autorizație de construcție.

Nicușor Dan: Există o verificare in curs a tuturor locuințelor sociale.

Nicușor Dan: În Primăria Generală salariul unui director este de aproximativ 2700 de euro net, în mână. Directorii de companii municipale câștigă și mai mult.

Nicușor Dan: Principala mea grijă a fost ca Primăria să nu intre în incapacitate de plată. Am găsit datorii curente de 3 miliarde de lei și doar 3 milioane de lei în conturi.

Nicușor Dan: Am avea nevoie de 250 – 300 de milioane de lei ca să desființăm pe loc companile municipale. În două – trei luni vor dispărea.

Nicușor Dan: Anul acesta vrem să reabilităm 53 km de retea de termoficare.

Nicușor Dan: A fost o administrație care a venit nepregătită pentru mandatul pe care urma să îl ia. Nu a existat competență administrativă.

Nicușor Dan: Iarna viitoare nu va fi perfect, dar va fi mult mai bine decât iarna asta.

Nicușor Dan: Centralele de apartament poluează mult mai mult decât centrala comună. Mi-aș dori ca în 10 ani toată lumea din București să se alimenteze de la rețeaua noastră, așa e cel mai puțin poluant.

Sebastian Zaichamnn: Veți termina mandatul ca independent?
Nicușor Dan: Momentan preocuparea mea este strict administrativă.

Sebastian Zaichmann: Ludovic Orban v-a cerut să intrați în PNL?
Nicușor Dan: Nu. Am o relație foarte corectă cu președintele PNL.

Sebastian Zaichmann: V-ați fi dorit să rămână Ludovic Orban premier?
Nicușor Dan: Am avut o relație foarte, foarte bună cu Ludovic Orban premier, da.

Nicușor Dan: Ultima dată am vorbit cu Dan Barna cand se discuta despre puz-uri, cand existau anumite îngrijorări de la oameni care aveau niște afaceri. Dan Barna m-a sunat ca să se informeze.

Sebastian Zaichmann: Candidați la alegerile prezidențiale din 2024?
Nicușor Dan: Nici nu se pune problema. Îmi doresc încă un mandat de primar.

Total
0
Shares
Total
0
Share