În școli vor fi utilizate teste rapide antigen, a anunțat ministrul Sănătății – Focus Prima TV

În școli vor fi utilizate teste rapide antigen, a anunțat ministrul Sănătății

Autoritățile iau în calcul redeschiderea școlilor începând cu luna februarie. Ca o măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, ministrul Sănătății a anunțat că elevii și a cadrele didactice ar putea fi testate regulat, cu ajutorul testelor rapide antigen.

„Există riscuri legate de deschiderea școlilor și în general de orice măsură de relaxare. Există măsuri pe care le luăm și există sigur un calcul al riscurilor care merită asumate. Mai întâi de toate, noi credem că acesta este un risc care merită asumat. Sigur, în condițiile în care numărul cazurilor va rămâne unde este sau va scădea sau va crește foarte puțin.

Măsurile pe care le luăm sunt unele legate de testare și, peste weekend, colegii mei de la Ministerul Sănătății vor lucra la un plan în legătură cu asta.

Apoi există măsuri de vaccinare a personalului care lucrează în instituțiile de învățământ și apoi, sigur, sunt toate măsurile de distanțare care deja erau prezente în majoritatea școlilor. Va trebui să fim și mai atenți acum ca măsurile acestea să fie respectate.

Total
0
Shares
Total
0
Share