În timp ce Capitoliul era sub asediu, Trump îi suna pe senatorii ascunși în birouri, să întoarcă rezultatul votului – Focus Prima TV

În timp ce Capitoliul era sub asediu, Trump îi suna pe senatorii ascunși în birouri, să întoarcă rezultatul votului

Donald Trump și avocatul său, Rudy Giuliani, dădeau telefoane senatorilor aflați sub asaltul protestatarilor de la Capitoliu, încercând să-i determine să amâne validarea rezultatelor alegerilor prezidențiale. Informația a fost publicată de CNN, care a obținut confirmări din mai multe surse, inclusiv de la purtătorul de cuvânt al unuia dintre senatori.

Președintele Donald Trump l-a sunat pe telefonul personal pe senatorul republican Mike Lee pe 6 ianuarie, în jurul orei locale 14.00 (21.00 – ora României), scrie CNN. În acel moment, clădirea Capitoliului se afla sub asediul susținătorilor lui Trump, iar senatorii fuseseră evacuați din sala de ședință și adăpostiți într-o altă încăpere. 

Senatorul Lee a răspuns și Trump s-a prezentat, dar în scurt timp a devenit clar că președintele îl căuta de fapt pe senatorul Tommy Tuberville și i se dăduse numărul greșit. Ținându-l pe Trump în receptor, Lee a mers după Tuberville, spunându-i că îl caută președintele.

Senatorul Tuberville a vorbit cu Donald Trump aproape 10 minute, președintele încercând să-l convingă să ridice obiecții suplimentare privind votul Colegiului Electoral, într-un efort zadarnic de a bloca validarea lui Joe Biden ca președinte al Statelor Unite, a declarat o sursă pentru CNN. Convorbirea a fost întreruptă în momentul în care senatorii au fost mutați din nou într-o locație sigură, clădirea fiind în continuare sub asediu.

Total
0
Shares
Total
0
Share