În UE, doar cu booster - Focus Prima TV

În UE, doar cu booster

Certificatul verde COVID al celor care s-au vaccinat în urmă cu peste 9 luni expiră pe 1 februarie . Este anunțul făcut de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Excepție fac doar cei care s-au imunizat cu doza booster. Măsura este o directivă europeană pe care și România trebuie să o aplice. Între timp, numărul de infectări din țara noastră a exploadat.

Cei care vor dori să călătorească în alte țări ale Uniunii Europene și după 1 februarie trebuie să fie atenți.
Valabilitatea certificatelor de vaccinare expiră luna viitoare pentru cei care s-au imunizat în urmă cu mai mult de nouă luni.

Ministrul Sănătății a explicat că doza booster poate prelungi valabilitatea certificatului digital. Întrebat dacă măsura va fi valabilă și în România, oficialul guvernamental a răspuns evaziv.

Astăzi, România a înregistrat cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei În ultimele 24 de ore, 19. 649 de români s-au infectat cu virusul SarsCov2. Situația este îngrijorătoare și în privința deceselor. În ultimele 24 de ore, 49 de oameni au pierdut lupta cu boala. În acest moment, peste 5 mii de oameni infectați cu SarsCov2 se află pe un pat de spital. Dintre aceștia, 564 sunt internați la Terapie Intensivă. Din totalul pacienților internați peste 480 sunt copii și adolescenți.

Deja în mai multe spitale sunt adevărate focare de COVID. În două unități medicale din Galați, mai mulți medici și asistenți au contractat virusul.

Focar de COVID este și în secția de Oncologie a spitalului de Urgență din oraș.

Specialiștii în sănătate publică spun că acesta este doar vârful iceberului. Tot mai mulți medici se vor îmbolnăvi în
perioada următoare pe măsură ce tulpina Omicron se va extinde în întreaga țară.

Total
0
Shares
Total
0
Share