În weekend magazinele se închid la 18 – Focus Prima TV

În weekend magazinele se închid la 18

Capitala a atins astăzi rata de infectare de 6,88 la mia de infectări. Au mai rămas doar câteva ore până vor intra în
vigoare noile restricții iar Comitetul Muncipal pentru Situații de Urgență a venit cu clarificări în privința lor. Cert este că bucureștenii nu vor mai avea voie pe stradă după ora 20 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică decat dacă vin sau merg la serviciu sau au un motiv intemeiat. In oricare dintre situații trebuie să prezinte politiei declaratia pe propria răspundere sau cea de la angajator. Dacă rata de infectare trece de 7,5, aceste măsuri vor fi valabile în fiecare zi.

Magazinele, terasele și toate societățile comerciale vor închide de la ora 18, în week-end, adică în zilele de vineri,
sâmbătă și duminică.

De asemenea, circulația persoanelor este interzisă în aceste zile, după ora 20, fără un motiv întemeiat și fără o declarație pe propria răspundere. Regulile sunt valabile pentru toate localitățile în care incidența este între 4 și 7,5 cazuri de covid 19 la mia de locuitori.

De luni până joi, sunt valabile regulile care au fost în vigoare până acum: deplasările fără motiv întemeiat după ora 22 sunt interzise, iar operatorii economici vor închide la ora 21. Se închid și sălile de sport. De asemenea, cinematografele, teatrele și restaurantele la interior vor avea în continuare lacătul pe ușă.

În cazul în care incidența depășește indicele de 7,5 la mie, ne așteaptă noi restricții. Operatorii economici vor închide de la 18 în fiecare zi. Iar circulația persoanelor va fi interzisă, de asemenea, zilnic, de la ora 20.

Sunt și excepții de la noile reguli. Vom putea merge la vaccinare, iar cabinetele medicale vor funcționa după
programul lor normal. Vom putea scoate animalele de companie în fața locuinței, iar victimele violenței în familie vor merge la poliție fără probleme. De asemenea, în toată țara, va fi permisă circulația pentru sărbătoarea Pesah până la ora 22, iar pentru Paștele catolic până la ora 2 noaptea. Autoritățle au anunțat că și pentru Paștele Ortodox vor fi excepții și vom putea participa la slujbă, în noaptea de înviere. Iar copiii de grădiniță și cei din clasele primare vor face ore cu prezență fizică. La fel și elevii din clasele terminale. Autoritățile vor urmări să nu exite aglomerări de persoane în mijlocacele de transport în comun.

Între timp ce așteptau noile restricții, bucureștenii au luat cu asalt parcurile și s-au bucurat de vremea frumoasă.

Total
0
Shares
Total
0
Share