În zilele următoare temperaturile ajung la 40 de grade Celsius și vor fi greu de suportat. Meteorolog: Se va depăși pragul de caniculă - Focus Prima TV

În zilele următoare temperaturile ajung la 40 de grade Celsius și vor fi greu de suportat. Meteorolog: Se va depăși pragul de caniculă

Vremea se schimbă radical, iar zilele următoare vor aduce caniculă în România. În jumătatea vestică, temperaturile vor ajunge la 40 de grade Celsius. Disconfortul termic se va accentua în cea mai mare parte a țării.

Luni, în sud și est va continua să plouă torențial, vor fi descărcări electrice, grindină și vânt, a declarat, luni dimineață, la Digi24 meteorologul Alina Șerban.

Ea a afirmat că vremea se va schimba însă în zilele următoare, iar temperaturile vor crește. Schimbarea de temperatură va fi influențată de o masă de aer cald, care va domina România în perioada imediat următoare.

“Temperaturile vor fi în creștere treptat și vor ajunge la pragul caniculei. Chiar îl vor depăși. Vor fi maxime de 35 de grade și, uneori, chiar mai mult, la început în vestul țării. Canicula se va extinde și în restul țării. Cea mai afectată va fi zona de sud.

Treptat vorbim de un disconfort termic mai accentuat, deoarece atmosfera este încă foarte bogată în umezeală”, a spus meteorologul.

Alina Șerban a adăugat că instabilitatea atmosferică va continua și în perioada următoare, mai ales după-amiaza, la deal și la munte. Acolo, va ploua și vor fi grindină și vânt.

Total
0
Shares
Total
0
Share