Încă o iarnă grea în Capitală - Focus Prima TV

Încă o iarnă grea în Capitală

Profimedia

În continuare, nu există un preț stabilit pentru gigacalorie în Capitală. Între timp, avariile la sistemul de termoficare rămân o constantă. Este nevoie de doi ani de investiții consistente pentru ca problemele să nu mai fie atât de frecvente, spune directorul Termoenergetica. Pentru modernizarea totală a sistemului, în schimb, nici cinci nu ar fi suficienți. Rețeaua este extrem de veche, așa că nu e de mirare că e… țevile se sparg frecvent.

În fiecare iarnă, locuitorii Capitalei se confruntă cu aceeași veche problemă: căldura nu ajunge la parametri optimi în apartamente. Iar când apar avarii, caloriferele sunt… reci.

Șeful Termoenergetica spune că bucureștenii trebuie să fie pregătiți și pentru alte avarii, mult mai mari, în această iarnă. Sistemul de termoficare este vechi de peste 60 de ani. Și cu fiecare iarnă care trece se deteriorează și mai tare.

Pentru ca bucureștenii să nu mai sufere de frig iarna este nevoie de investiții mari, de peste un miliard de euro.

Probleme există și la centralele electrice de unde pleacă apa. Primăria Capitalei vrea să preia ELCEN.

Dacă sunteți din București, puteți verifica starea rețelei în zona dumneavostră prin intermediul aplicației Termoalert. Introduceți adresa și veți fi notificați de fiecare dată când apar probleme, dar și când se remediază. De asemenea, în aplicație apar avariile din toată Capitală. Noul preț al gigacaloriei, care va fi majorat, nu a fost aprobat încă de Consiliul General al Primăriei. Asta înseamnă că cel puțin în luna noiembrie căldura nu va costa mai mult. Între timp, Guvernul scoate bani din fondul de rezervă pentru plata subvențiilor la încălzire. Peste 100 de primării din țară vor primi fonduri, inclusiv Primăria Capitalei.

Total
0
Shares
Total
0
Share