Încă un caz George Floyd - Focus Prima TV

Încă un caz George Floyd

Un caz asemănător celui al americanului George Floyd cutremură Cehia. Un bărbat de etnie romă a murit după ce
un polițist care încerca să-l aresteze a stat un sfert de oră cu genunchiul pe gâtul acestuia.

Înregistrarea video cu momentul imobilizării tânărului a devenit virală în Cehia, unde a stârnit valuri de indignare. În imaginile filmate în orașul Teplice se vede cum unul dintre polițiști ține genunchiul pe gâtul tânărului care se zbate să respire. La fel ca și în cazul George Floyd, victima s-a stins în ambulanța venită să-l preia. Potrivit versiunii oficiale a autorităților cehe, bărbatul a murit în urma unei supradoze de droguri. Brutalitatea extremă a oamenilor legii este însă evidentă.

Un incindent similar a filmat luna aceasta în Canada. Polițiștii din Montreal au intervenit într-o bătaie de stradă între mai mulți adolescenți. Pe unul dintre aceștia, un tânăr de culoare, polițiștii l-au imobilizat cu genunchiul pe cap. Timp de 15 minute. În tot acest interval, băaitul nu a scos nici măcar nu un sunet. La un moment dat, unul dintre poliști arată către cameră un obiect ce pare să fie un pistol cu electroșocuri.

Din fericire, tânărul a scăpat cu viață. Incidentul a provocat furia comunității de culoare din Canada, iar o anchetă cu privire la circumstanțele reținerii este încă în desfășurare.

Total
0
Shares
Total
0
Share