Încă un deces după tragedia de la Balș – Focus Prima TV

Încă un deces după tragedia de la Balș

Bilanțul tragediei de la Matei Balș crește de la o zi la alta. Astăzi, încă unul din pacienții răniți în incendiul care a cuprins spitalul și-a pierdut viața. În plus, alți șase pacienți care au supraviețuit iadului din saloanele covid se zbat acum între viață și moarte. Ancheta autorităților înaintează în pași de melc. Nici pănă astăzi, 2 dintre trupurile carbonizate nu au fost identificate.

Pe lista neagră a deceselor de la Matei Balș a mai fost adăugat azi un pacient. Este vorba de un bărbat în vârstă de 87 de ani care care se confrunta cu o formă severă a bolii. Cauza exactă a decesului va fi însă stabilită abia după ce va fi gata rezultaul autopsiei. Între timp, rudele victimelor tragediei de la Matei Balș merg la INML pentru a ridica trupurile neînsuflețite. Acolo au ajuns și apropiații măicuței de la mânăstirea Cristiana care a ars de vie în infernul din spital. A fost prima persoană identificată de autorități. Avea la gât o cruce pe care o purta tot timpul așa că a fost ușor de recunoscut. La INML au ajuns însă și familiile victimelor a căror identitate nu a fost stabilită nici nici până în ziua de azi de autoritățile statului român.

Între timp ies la iveală noi informații despre victimele tragediei. Printre cei care au fost mistuiți de flăcări se numără și o eminentă cercetătoare la institutul Ana Aslan. Anastasia Victoria Andrei a fost biolog timp de 40 de ani și s-a stins în urma incendiului de la Matei Balș. Apropiații o plâng acum pe cea care a luptat decenii de-a rândul pentru descoperirea elixirului tinereții veșnice.

În momentul de față, potrivit autorităților, încă șase pacienți care au supraviețuit incendiului de la Matei Balș se află internați la terapie intensivă și luptă să supraviețuiască. Fumul pe care l-au inhalat le-a înrăutățit considerabil starea de sănătate și așa grav afectată de infecția cu noul coronavirus.

Procurorii care au deschide deja un dosar pentru ucidere din culpă continuă cercetările. Deocamdată, autoritățile nu au reușit încă să stabilească cauzele incendiului.

Total
0
Shares
Total
0
Share