Încălțămintea nu se mai aruncă, se recondiționează – Focus Prima TV

Încălțămintea nu se mai aruncă, se recondiționează

Mulți români au reînceput să apeleze la recondiționarea pantofilor…o tendință veche, scoasă însă la suprafață de pandemie. Cereri sunt și pentru repararea încălțămintei de lux, semn că oamenii simt din ce în ce mai mult efectele economice și încearcă să fie mai cumpătați. De câștigat nu au doar ei, ci și atelierele specializate în așa ceva.

Claudiu are 33 de ani și moștenește această pasiune de la tatăl său. De 9 ani administrează cu succes o afacere, care recondiționează, curăță și restilizează încălțăminte de la oameni din toate colțurile țării. În pandemie, afacerea nu doar că a rezistat, dar s-a și dezvoltat.

În urmă cu un an, Claudiu a trebuit să-și mute și sediul, pentru că cel vechi era deja copleșit de numărul mare de comenzi.

Pentru că fiecare încălțăminte necesită un tratament diferit, în funcție de materialul din care este creat, angajații de aici știu exact ce trebuie să facă, astfel încât perechile să arate ca noi.

Clienții care trec zilnic pragul micii afaceri sunt foarte mulțumiți de serviciile oferite, dar și fericiți pentru că pot da bani mai puțini pentru a-și repara încălțămintea, în loc să o cumpere. Alții, preferă să își repare pantofii, pentru că modelele acelea nu se mai află deloc pe rafturile magazinelor.

La Alba, în schimb, în această perioadă, pantofarii au redus prețurile la reparații, iar un astfel de serviciu pornește de la 8 lei, în timp ce în Cluj, prețurile sunt ceva mai ridicate, adică între 100 și 200 de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share