Încălzirea centralizată a Constanței o ia pe urmele celei bucureștene: planul de reorganizare a fost respins – Focus Prima TV

Încălzirea centralizată a Constanței o ia pe urmele celei bucureștene: planul de reorganizare a fost respins

Sistemul centralizat de alimentare cu energie termică din Municipiul Constanța, printre cele mai mari dintre cele rămase în funcțiune la nivelul țării și aflat într-o stare tehnică și financiară dezastruoasă, o ia pe urmele “fratelui mai mare” la fel de “oropsit” din București.

Din declarațiile oficialităților implicate, precum și din documente analizate de Profit.ro, rezultă că și la Constanța se are în vedere transferul operării rețelei de transport și distribuție a agentului termic pe o firmă nouă și lipsită de datorii, pentru a putea fi accesate fondurile UE nerambursabile necesare pentru înlocuirea, redimensionarea și modernizarea conductelor, Primăria dorind și preluarea producătorului local de energie termică, controlat în prezent de Guvern.

Tot precum în Capitală, însă, autoritatea locală riscă să fie trasă la răspundere pentru insolvența și posibilul faliment al RADET Constanța. după ce creditorii au respins planul de reorganizare a Regiei.

La Constanța, producția de energie termică este asigurată de către CET Palas a Electrocentrale Constanța, controlată de Ministerul Energiei, iar transportul și distribuția – de către RADET Constanța, deținută de Consiliul Local din municipiu. La fel ca la București, ambele companii se află în insolvență, din anul 2019.

Total
0
Shares
Total
0
Share