Incendii și vreme de plajă în Australia – Focus Prima TV

Incendii și vreme de plajă în Australia

Pompierii australieni au avut mult de lucru chiar de ziua națională a acestei țări, cu flăcările care au continuta să mistuie regiuni întinse din sud. Oficialii îi avertizează pe localnici să fie atenți în continuare la izbucnirea de focare de incendii pentru că temperaturile sunt foarte ridicate în această perioadă a verii australe. Cu toate acestea, locuitorii din Sydney au preferat să își petreacă ziua liberă la plajă, în pofida avertismentelor privind poluarea de la incendii și a măsurilor de protecție contra Covid-19.

Flăcările păreau scăpate de sub control pe mai multe dealuri din sudl Australiei, însă pomperii au reușit în cele din urmă să localizeze focarele și după ore întregi de luptă să controleze incendiile. Pentru a fi siguri, mai mulți locuitori din Adelaide au fost evacuați în toiul nopții.

Autoritățile spun că, pe lângă vântul destul de puternic, incendiile au fost favorizate de vegetația foarte uscată. Locuitorii din sud au fost sfătuiți să își limiteze ieșirile în afara casei. Iar meteorologii avertizează că temperaturile se mențin extrem de ridicate.

La pericolul reprezentat de poluare și disconfortul termic se mai adaugă cel al pericolului de înec, dar și cel al rechinilor care mai pot fi zăriți în apropierea surferilor de pe coastele Australiei.

În aceste condiții, oficialii australieni estimează că această vară ar putea fi mai puțin periculoasă decât cea de acum doi ani, când incendiile de vegetație au distrus zone întinse și au ucis mii de animale.

Total
0
Shares
Total
0
Share