Incendiile continuă în Turcia și Grecia - Focus Prima TV

Incendiile continuă în Turcia și Grecia

Incendiile de vegetație continuă să facă prăpăd în Turcia și Grecia. Aproape 300 de pompieri s-au luptat cu flăcările azi-noapte în vestul Greciei după ce mai multe păduri de pini și măslini au luat foc, iar în Turcia, 6 persoane au murit în timpul incendiilor. Dintre aceștia doi sunt pompieri.

În loc să se relaxeze după luni întregi în care pandemia i-a ținut în case, turiștii din Turcia privesc terifiați flăcările care mistuie tot ce le stă în cale. Mai multe imagini cu turiștii din Bodrum care pleacă din locurile unde sunt cazați în timp ce trag geamantanele după ei au fost postate pe rețelele de socializare.

Alții au fugit pe plajă unde au fost luați de navele pazei de coastă turcești

Și turiștii din Antalya și Mugla au fost evacuați de urgență.

În total, aproape 100 de incendii au izbucnit în Turcia în ultimele 4 zile. Dintre acestea, pompierii ar fi reușit să stingă aproape 90. Peste 150 de oameni au fost răniți și cel puțin 6 au murit. 2,300 de case au fost distruse de foc iar sute de oameni au rămas fără tot ce au strâns de o viață întreagă, doar cu hainele de pe ei. Deși incendiile de vegetație sunt comune în lunile de vară în Turcia, autoritățile spun că ultimele incidente au acoperit regiuni mult prea întinse.

Președintele Tayyip Erdogan a mers în mai multe regiuni afectate de incendii pentru a oferi suport victimelor.

Președintele Turciei a precizat și faptul că autoritățile încearcă să stabilească dacă unele incendii au fost provocate în mod intenționat în contextul în care un bărbat a fost arestat sub suspiciunea de provocare în mod deliberat a unuia dintre incendii. Președintele a spus că dacă se va dovedi că incendiile au provocate, va face tot posibilul pentru a-i pedepsi pe vinovați.

Autoritățile turce nu se luptă doar cu incendiile. În estul țării, inundațiile au făcut prăpăd. O femeie a fost salvată în ultima clipă de la înec.

Dezastrele continuă și în Grecia unde azi-noapte aproximativ 300 de pompieri s-au luptat cu flăcările după ce mai multe păduri de pini și măslini au fost cuprinse de flăcări în regiunea Zeria aflată la 200 de kilometri de Atena.

15 oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu fum.

Total
0
Shares
Total
0
Share