Incendiu la incineratorul de deșeuri periculoase din comuna Brazi. Au ars substanțe de laborator – Focus Prima TV

Incendiu la incineratorul de deșeuri periculoase din comuna Brazi. Au ars substanțe de laborator

Incendiul care a izbucnit, miercuri dimineaţă, pe platforma incineratorului de deşeuri periculoase din comuna prahoveană Brazi, sat Negoieşti, a fost stins, primele date arătând că au ars mai multe substanţe expirate folosite în laborator, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Potrivit sursei citate, la faţa locului au acţionat patru maşini de stingere, una de descarcerare şi o ambulanţă.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta pe platforma din exteriorul amplasamentului, cuprinzând mai multe deşeuri pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp.

În continuare, la faţa locului se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative produse de incendiu.

Societatea care operează incineratorul de deşeuri periculoase de la Brazi a fost, în ultimii ani, în centrul unor scandaluri, localnicii sesizând în repetate rânduri poluarea cauzată de activitatea instalaţiilor.

În plus, Garda de Mediu Prahova a aplicat mai multe amenzi pentru depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor, iar autorizaţia de funcţionare a fost suspendată până la remedierea problemelor identificate de comisarii de mediu.

ORA 09:48 Prahova: Incendiu la incineratorul de deşeuri din comuna Brazi

Mai multe echipaje de pompieri intervin, miercuri dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit pe platforma exterioară a incineratorului de deşeuri din comuna Brazi, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Potrivit sursei citate, iniţial, trei maşini de stingere, una de descarcerare şi o ambulanţă au fost trimise în satul Negoieşti, unde un incendiu a izbucnit în incinta unei societăţi care are ca obiect de activitate colectarea şi incinerarea deşeurilor.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta pe platforma din exteriorul amplasamentului, cuprinzând mai multe deşeuri pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi.

Forţele din teren au fost suplimentate cu o altă maşină de stingere.

Din primele informaţii, nu sunt victime. 

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share