Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești. Doi pacienti au murit carbonizați - Focus Prima TV

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești. Doi pacienti au murit carbonizați

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, care este unitate suport COVID, din primele date reieşind că doi pacienţi sunt decedaţi, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova. Incendiul a fost lichidat.

Autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie.

Incendiul s-a manifestat la parterul unităţii sanitare, pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, fără flacără, cu degajare de fum. Din primele informaţii, doi pacienţi sunt decedaţi, alţi 20 fiind evacuaţi.

La faţa locului au fost mobilizate şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o descarcerare şi 20 de ambulanţe SMURD şi SAJ, cu 57 de pompieri militari, precizează ISU Prahova.

Incendiul a fost lichidat, iar autorităţile au început transferul pacienţilor către Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Prahova.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, medicul Bogdan Nica, a declarat după incendiu că instalaţia electrică era nouă şi verificată, iar unitatea dispunea şi de detectoare de oxigen.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că incendiul a fost lichidat în trei minute, o infirmieră care se afla la acel moment în salon suferind arsuri pe 40% din suprafaţa corpului.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, a mai declarat faptul că incendiul a izbucnit probabil de la o scânteie produsă între pat şi parchet, pe fondul agitaţiei bolnavului.

“Nu la instalaţia de oxigen se pare că s-a produs nenorocirea, ci probabil a fost o defecţiune, fie la un aparat, un pulsoximetru, fie faptul că patul a fost mişcat, bolnavul era foarte agitat, s-a mişcat patul şi probabil s-a produs o scânteie între pat şi parchet. Se întâmplă. Într-o atmosferă cu oxigen… erau doi bolnavi cu CPAP (măşti de oxigen – n.r.) acolo, cantitate mare de oxigen… E un risc asumat când tratezi cu cantităţi mari de oxigen, la orice mică scânteie sau chiar spontan, spun specialiştii, se poate aprinde oxigenul”, a explicat Nica.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în urma incendiului izbucnit unde doi pacienţi au murit, iar o infirmieră a fost grav rănită a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Mihaela Florescu. Ancheta este coordonată de procurori.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share