Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara - Focus Prima TV

Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara

Un nou incendiu într-un spital din România. De data aceasta, la Timișoara. Un scurtcircuit a topit mai multe cabluri și a inundat cu fum 2 secții ale Spitalului de Copii Louis Turcanu. 42 de copii au fost evacuați împreună cu mamele lor. Din fericire, nu au existat victime.

Primele echipaje de intervenție au ajuns la Spitalul de Copii din Timișoara puțin înainte de ora 1. Asta după ce senzorii de fum din unitatea sanitară au declanșat alarma. Imediat a fost activat planul roșu și 20 de salvatori militari, dar și 10 autospeciale de stingere a incediului au fost trimise la fața locului. Li s-au alăturat și 10 ambulanțe printre care și două de transport victime multiple. Un fum gros și înecăcios a inundat 2 dintre etaje. Imediat asistentele și infirmierele au început să evacueze copiii.

Multi dintre cei mici au fost luați în brațe de mamele lor, înfășurați doar într-o pătură și scoși în stradă. O parte dintre copii au fost preluați imediat de ambulanțe și transferați la Maternitatea Bega. Alții au fost duși într-o altă clădire a Spitalului Louis Turcanu, în secția de chirurgie. Doi dintre copilasi, infectați cu Covid 19 au fost transferați la Spitalul Victor Babeș.

Pompierii au instalat un ventilator de mare putere pentru a evacua fumul din cladire. Apoi au început verificările pentru a determina sursa incendiului. Pompierii au instalat un ventilator de mare putere pentru a evacua fumul din cladire. Apoi au început verificările pentru a determina sursa incendiului.

Este al 12-lea incendiu care are loc într-un spital din România, în ultimii doi ani. Pe lista neagră a tragediilor se află, printre altele, Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde nouă persoane și-au pierdut viața, Institutul Matei Balș din Capitală, unde 4 oameni au fost carbonizați, dar și Spitalul din Piatra Neamț, unde 10 persoane au murit arse de vii.

Total
0
Shares
Total
0
Share