Incendiu pe insula Thassos - Focus Prima TV

Incendiu pe insula Thassos

Un incendiu de proporții a izbucnit azi-noapte pe Insula Thassos din Grecia, una dintre destinațiile preferate de
români pentru vacanța de vară. Flăcările au pornit într-o pădure și s-au tot extins. Pompierii luptă necontenit cu focul,
atât de pe uscat, cât și din aer, de mai bine de 15 ore. În acest moment, insula elenă este plină, iar majoritatea turiștilor sunt români. Mulți dintre ei se întreabă dacă să-și întrerupă vacanțele și să vină acasă. Ministerul român de externe le recomandă romanilor să evite zona si deplasările acolo. De altfel, autoritățile din Grecia au dispus evacuarea zonei Limenaria.

Focul a izbucnit în jurul orei 20, în pădurea din localitatea Potamia. Flăcările s-au extins rapid, însă, din fericire, au rămas în zona forestieră și nu au afectat turiștii. Toată noaptea pompierii s-au luptat să țină incendiul sub control. La prima oră a dimineții, mai multe avioane și elicoptere le-au venit în ajutor. Zeci de localnici s-au oferit să fie voluntari și au sărit în ajutorul militarilor.

Mirosul era extrem de greu. Cei de pe insulă au primit și o alertă pe telefoane să se îndepărteze de pericol și să se îndrepte spre mare.

Românii aflați pe insula grecească au stat cu grijă toată noaptea și au postat poze și informații în timp real pe grupurile de profil. Reprezentanții Forum Thassos fac apel la calm și le recomandă turiștilor să nu ia în calcul anularea concediilor.

În acest moment Insula este ocupată la capacitate maximă. Majoritatea turiștilor de acolo sunt români. Flăcările și fumul
dens se văd de plajele frecventate de aceștia. Pe Golden Beach, turiștii se uitau speriați cu elicopterele se alimentau cu apă din mare și se îndreptau spre incendiu.

Până în prezent au ars câteva hectare de pădure. Incendii devastatoare au mai fost pe teritoriul elen și acum mai puțin de o lună, inclusiv în apropiere de Atena. Acolo au acționat și pompieri români, care au fost trimiși special să îi ajută pe militarii greci. Întreaga Grecie este sub cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi extrem de ridicate și făcă ploi de o bună perioadă de timp.

Total
0
Shares
Total
0
Share