Începe BukFeszt - primul Festival al Teatrelor Maghiare care se desfăşoară la Bucureşti - Focus Prima TV

Începe BukFeszt – primul Festival al Teatrelor Maghiare care se desfăşoară la Bucureşti

Teatrul Odeon găzduieşte, de luni până pe 12 iunie, primul Festival al Teatrelor Maghiare din Bucureşti, o iniţiativă a Asociaţiei Uniunii Teatrelor Maghiare MASZIN, în colaborare cu UNITER.

Teatrele membre ale asociaţiei sunt Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely” din Timişoara, Teatrul Szigligeti din Oradea, Trupa “Harag György” a Teatrului de Nord din Satu Mare, Teatrul “Csíki Játékszín” din Miercurea Ciuc şi Teatrul “Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc, care au structurat împreună o platformă de evenimente.

Potrivit organizatorilor, BukFeszt urmăreşte să ofere un program cultural diversificat şi cu valori estetice ridicate pentru minoritatea de etnie maghiară din Capitală.

Vor fi prezentate zece spectacole, inclusiv reprezentaţii pentru copii.

Adiacent evenimentelor teatrale, va avea loc şi o lansare de carte, un volum inedit scris de Visky András despre “Tragedia omului”, spectacol-eveniment montat de Silviu Purcărete la Timişoara, prezentat şi la BukFeszt.

Preţul biletelor pentru reprezentaţiile programate la Sala Majestic este de 40 de lei pentru cele de categoria I şi de 20 de lei pentru cele de categoria a II-la. La Sala Studio, biletele costă 20 de lei.

agerpres.ro

Total
1
Shares
Total
1
Share