Începe marea vaccinare în Europa – Focus Prima TV

Începe marea vaccinare în Europa

Peste 1% din populația mondială s-a infectat cu noul coronavirus. Este bilanțul sumbru anunțat de Organizația Mondială a Sănătății, după ce omenirea a depășit pragul de 80 de milioane de îmbolnăviri cu COVID-19. Sunt însă și vești bune. Tot mai multe state au demarat campanii de vaccinare în masă a populației.

În cele 10 luni de la debutul pandemiei, unul din 100 de locuitori ai Plentei a contractat virusul SARS-COV-2. Doar în Europa au fost diagnosticate peste 25 de milioane de cazuri de îmbolnăvire cu COVID, în vreme ce pe continentul nordamerican numărul infectărilor a depășit pragul de 22 de milioane.

În acest peisaj sumbru, apare și o rază de speranță. Vaccinurile realizate de cercetărori din întreaga lume într-un timp record încep să fie fie incolutate populației. Mâine începe oficial marea vaccinare în statele Uniunii Europene. Primele loturi ale vaccinului Pfizer-BioNTech au ajuns deja în tări precum Spania, Italia, Franța, Germania și Grecia, iar centrele de vaccinare și își instruiesc cadrele medicale pentru imunizarea în masă.

China, locul apariției virusului care cuprin întreaga omenire, se află în plutonul țărilor fruntașe în lupta cu pandemia. Autoritățile de la Beijing spun că, odată aprobate, vaccinurile locale vor fi bunuri publice globale și vor fi livrate, în timp rapid, la nivel mondial.

Până în prezent, peste 3 milioane de oameni au fost vaccinați pentru COVID-19 la nivel mondial. Cu peste 1 milion de persoane imunizate, Statele Unite conduc în clasamentul mondial. Pe locul doi în acest top select se află China, cu un milion de persoane vaccinate. Marea Britanie, Israelul și Rusia sunt celelalte state în care autoritățile au reușit performanța de a imuniza sute de mii de cetățeni.

Total
0
Shares
Total
0
Share