Începe ridicarea platformei de lucru la Podul suspendat de la Brăila - Focus Prima TV

Începe ridicarea platformei de lucru la Podul suspendat de la Brăila

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţă începerea lucrărilor platformei de lucru la Podul suspendat de la Brăila, proces care se va finaliza în două luni şi jumătate.

“Un început bun de săptămână pe infrastructură. Începe ridicarea platformei de lucru la Podul suspendat de la Brăila. Este un pas important pentru proiect – cu ajutorul acestei platforme sau “catwalk”, în termeni tehnici, se vor trage cele două cabluri de oţel peste pod, care vor susţine tablierul. Ridicarea totală a platformei de lucru se finalizează în 2 luni şi jumătate, dar lansarea efectivă a cablurilor merge în paralel cu acest proces şi începe la vară”, a explicat Drulă pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, cablurile cântăresc împreună nu mai puţin de 6.700 de tone, iar fiecare dintre ele are o lungime de 2 km.

Construcţia drumurilor de legătură a început deja pentru primii şapte km şi în perioada imediat următoare va fi şantier deschis pentru toată lungimea acestora (23 km).

Podul de la Brăila va avea o deschidere centrală de 1.120 de m şi o lungime totală de 2 km.

Licitaţia pentru realizarea podului a fost câştigată, în ianuarie 2018, de asocierea a două firme – una din Italia şi cealaltă din Japonia, iar contractul prevede ca lucrarea să se finalizeze în 2023, în condiţiile în care 18 luni sunt alocate pentru proiectare, iar 36 de luni pentru execuţie.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share