Început de aprilie cu ninsori abundente la munte. Imagini din Maramureș, unde stratul de zăpadă se apropie de 30 de centimetri - Focus Prima TV

Început de aprilie cu ninsori abundente la munte. Imagini din Maramureș, unde stratul de zăpadă se apropie de 30 de centimetri

După ce săptămâna trecută, termometrele au arătat 20 de grade Celsius în nordul țării, la munte a revenit iarna. Pe pârtiile din stațiunea Cavnic, din județul Maramureș, stratul de zăpadă se apropie de 30 de centimetri. 

Stratul de zăpadă la Bâlea Lac este de 180 cm, în Poiana Brașov, de 28 de centimetri, iar la Cavnic ajunge la 26 de centimetri.

La Borșa, este zăpadă de 12,5 cm, iar în Parâng de 5 cm.

A nins abundent, în noaptea de duminică spre luni, în Centrul țării, mai ales în județele Covasna și Harghita, unde au intervenit zeci de utilaje de deszăpezire. Chiar dacă în calendar suntem în a doua lună de primăvară, ninsorile nu au contenit.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, care are în administrare drumurile, a intervenit cu 40 de utilaje de deszăpezire care au răspândit aproximativ 250 de tone de materiale antiderapante pentru a oferi condiții sigure și confortabile de trafic.

Drumarii îi sfătuiesc pe șoferi să se informeze asupra condițiilor de trafic înainte de a pleca la drum și să evite circulația în zonele afectate de ninsori dacă au apucat să schimbe cauciucurile de iarnă.

Total
0
Shares
Total
0
Share