Închisoare cu executare pentru Navalnîi – Focus Prima TV

Închisoare cu executare pentru Navalnîi

Peste o mie de persoane au fost arestate în Rusia, în urma protestelor care au urmat condamnării lui Aleksei Navalnîi. Principalul opozant al lui Vladimir Putin are de ispăşit o sentinţă de doi ani şi opt luni de închisoare cu executare. Decizia de încarcerare a liderului opoziţiei din Federaţia Rusă a stârnit reacţii puternice în marile cancelarii ale lumii.

După condamnarea la închisoare a lui Aleksei Navalnîi, susținătorii acestuia s-au adunat în centrul Moscovei pentru a şi arăta susţinerea pentru opozantul Kremlinului. Foreţele de ordine au intervenit însă în forţă.

Numeroase imagini postate pe rețelele sociale arată cum polițiștii înconjoară mașinile protestatarilor și îi scot cu forța din vehicule pentru a-i aresta.

Aleksei Navalnîi a primit o pedeapsă de trei ani și jumătate din partea unui tribunal rus din Moscova pentru încălcarea condițiilor de eliberare în urma unei condamnări primite în 2014. Pedeapsa a fost, însă, redusă cu 10 luni, fix perioada pe care acesta a petrecut-o în arest la domiciliu. Verdictul magistraţilor a fost primit de Aleksei Navalnîi cu zâmbetul pe buze. Dincolo de un perete de sticlă I-a transmis soţiei sale că totul va fi bine şi a desenat semnul unei inimi pe geamul boxei acuzaţiilor.

Sentința a fost aspru sancţionată de oficiali din Uniunea Europeană și din Statele Unite.

În acest timp, autoritățile din Rusia intenționează să trimită paznici în școli pentru a-i împiedica pe elevi să participe la manifestațiile pro-Navalnîi. Un personal special instruit ar urma să le vorbească tinerilor despre pericolele reprezentate de protestele neautorizate.

Total
0
Shares
Total
0
Share