Incidența cazurilor de Covid-19 a explodat în vestul țării – Focus Prima TV

Incidența cazurilor de Covid-19 a explodat în vestul țării

Timiș este unul din cele două județe din țară aflate în zona roșie din cauza incidenței mari a cazurilor de Covid 19. Astazi, rata de infectare a fost de 3,84. Mai mult, 4 localități din cel mai mare județ din vestul țării au intrat în carantină după ce incidența imbolnăvirilor a depășit pragul de 7 cazuri la mia de locuitori. Un caz aparte este comuna Dumbrăvița, o localitate din marginea Timișoarei, care este pentru a 3 oara,
de la începutul anului, în carantină.

Începând de astăzi, cei care intră sau ies din localitatea Dumbrăvița trebuie să prezinte fie o declarație pe proprie răspundere, fie o adeverință de la angajator. Prima carantină a fost anul trecut, în noiembrie, două săptămâni, care s-au prelungit apoi cu încă o săptămână. Pe 10 ianuarie, localitatea a intrat, din nou în carantină, având o rată de 6,70 la mia de locuitori. La finalul celor două săptămâni de restricții, rata ajunsese la 8,54. De atunci nu a mai coborât sub pragul de 7 cazuri la mia de locuitori. În aceste condiții,
Comitetul Național pentru situații de urgență a decis ca Dumbrăvița să intre, din nou în carantină. Pentru a 5 oară în ultimele 6 luni.

Au fost instalate filtre ale poliției la intrările și ieșirile din localitate, elevii au trecut în online, circulația a fost restricționată, iar aprovizionarea persoanelor de peste 65 de ani se face doar într-un anumit interval orar. Cei care locuiesc în Dumbrăvița sunt nemulțumiți de decizia autorităților și spun că adevăratul focar este ,de fapt, în Timișoara. Recunosc, însă, că nici în localitatea lor nu prea se respectă regulile.

Cea mai mare nemulțumire a celor care stau în Dumbrăvița este legată de revenirea școlilor în sistemul online, după mai puțin de 10 zile de la începerea anului școlar.

Total
0
Shares
Total
0
Share