India, bolnavul planetei – Focus Prima TV

India, bolnavul planetei

BBC

India a raportat un nou record de infectări cu SARS COV 2. În numai 24 de ore, peste 400 de mii de oameni
au fost diagnosticați cu noul coronavirus, iar aproape 4 mii au fost răpuși de boală. Sistemul medical este în colaps. În această, un incendiu la un spital a provocat moartea a 16 pacienți și a 2 infirmiere.

Bilanțul total al infectărilor cu SARS COV 2 din India bate record după record. 19 milioane de oameni, o populație
similară cu cea a României, au fost diagnosticați cu COVID 19. Peste 200 de mii dintre aceștia au fost răpuși de boala necruțătoare. Este doar vârful icebergului, susțin specialiștii. Cifrele seci nu pot surprinde realitatea din spitale. Nu există paturi suficiente, iar oxigenul și medicamentele au ajuns marfă de contrabandă.

Copleșite, autoritățile indiene au luat măsuri similare celor de război. Stadioane, pagode, temple, toate au fost reconverite în unități medicale.

În pofida faptului că India este cel mai mare producător de vaccinuri anti-covid din lume, numeroase regiunii ale țării se confruntă cu o criză severă. Campaniile de imunizare au fost amânate iar zeci de centre de vaccinare stau cu lacătul pe ușă.

Numărul țărilor car sar în ajutorul Indiei crește de la o zi la alta. Sunt doar picături de apă în ocean pentru o țară a cărei populație trece de 1,3 miliarde de oameni. Cele mai multe echipamente sosesc de la de la vecinii din est, Thailanda și Singapore

Total
0
Shares
Total
0
Share