Indonezia: Şase decese, o persoană dată dispărută în urma unei alunecări de teren la un sit minier – Focus Prima TV

Indonezia: Şase decese, o persoană dată dispărută în urma unei alunecări de teren la un sit minier

epa07256275 Indonesian rescuers carry the remains of a landslide victim at Sirnaresmi village in Sukabumi, Indonesia, 01 January 2019. A landslide struck Sirnaresmi village in Sukabumi following torrential rain leaving four people dead and 41 others missing. EPA/STR

Şase persoane au decedat, iar o alta este în continuare dată dispărută după ce o alunecare de teren a îngropat mai mulţi muncitori care lucrau pe un sit minier ilegal de exploatare a aurului din provincia indoneziană Sulawesi Central, au anunţat joi autorităţile, potrivit DPA

În total 16 mineri au fost salvaţi în urma acestui incident care a avut loc miercuri seară în districtul Parigi Moutong, a precizat Haris Supriadi, şeful agenţiei locale de căutare şi salvare.

”Printre cei găsiţi decedaţi se aflau un soţ şi soţia acestuia”, a spus acesta.

Puţul minei s-a prăbuşit la circa 30 de minute după ce a început să plouă torenţial, muncitorii fiind îngropaţi sub aproape 20 de metri de noroi dens, a spus Raditya Jati, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale pentru Managementul Dezastrelor.

”Au venit mulţi oameni după ce au auzit că se găseşte o cantitate substanţială de aur şi s-au înghesuit să intre în puţul îngust”, a precizat Raditya.

Circa 100 de persoane lucrau în mină în acel moment, dar cei mai mulţi au reuşit să se salveze, a mai spus el.

Soldaţi, poliţişti şi rezidenţi locali s-au alăturat operaţiunii de căutare a celor dispăruţi, a precizat acesta.

În siturile miniere artizanale din Indonezia se produc frecvent accidente mortale. Peste 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în dezastre similare anul acesta.

Folosirea extinsă a mercurului în cazul mineritului la scară redusă provoacă totodată diverse probleme de sănătate, au precizat experţii.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share