Industria brokerajului din România s-a maturizat și se apropie de piețe mai avansate din Europa, precum Cehia sau Polonia. Idealul rămâne Marea Britanie. Ponderea polițelor de viață a urcat încet și sigur – Focus Prima TV

Industria brokerajului din România s-a maturizat și se apropie de piețe mai avansate din Europa, precum Cehia sau Polonia. Idealul rămâne Marea Britanie. Ponderea polițelor de viață a urcat încet și sigur

Brokerii de asigurare și-au consolidat semnificativ poziția în distribuția polițelor emise de companiile de profil, pe fondul rezultatelor mai bune și costurilor mai scăzute în raport cu cele ale rețelelor proprii de distribuție ale asigurătorilor, unii jucători luând în calcul restrângerea sau chiar desființarea acestora.

Din această perspectivă, industria brokerajului din România s-a maturizat, cifrele, analizate de Profit.ro, fiind similare unor piețe mai avansate din Europa, precum Cehia sau Polonia. Idealul este însă Marea Britanie, unde distribuția prin brokeri depășește 90% din subscrieri.

Datele arată că, în ultimii 5 ani, brokerii și-au sporit constant cota în volumul total al subscrierilor din asigurări generale și de viață, de la 61,1%, în 2015, la 68,34%, în decembrie 2020. În 2002, brokerii intermediau sub 10% din total subscrieri. Defalcat, brokerii distribuie cu precădere polițe din categoria asigurărilor generale, acest segment de piață având o cotă de 81,59% la finele anului trecut, de la 78,19% în decembrie 2016. La finele anului 2011, acest indicator se situa la 49,87%.

Total
0
Shares
Total
0
Share