Industria turismului trebuie să beneficieze de despăgubiri în regim de urgenţă, altfel nu vom mai exista – Focus Prima TV

Industria turismului trebuie să beneficieze de despăgubiri în regim de urgenţă, altfel nu vom mai exista

Industria turismului trebuie să beneficieze de despăgubiri în regim de urgenţă şi orice închidere a activităţii în HoReCA face şi mai grea restartarea şi aruncă şi mai mulţi angajaţi în şomaj şi operatori în faliment, a declarat miercuri preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, într-o conferinţă de presă.

“Credem că industria trebuie să beneficieze de despăgubiri în regim de urgenţă, altfel nu vom mai exista. Această industrie a turismului – hoteluri, restaurante, agenţii de turism, ghizi – toţi operatorii din această industrie asigură partea frumoasă a acestei ţări. Guvernul, astăzi, omoară în fiecare zi această parte frumoasă a acestei ţări. Considerăm că HoReCa trebuie să fie desprinsă de principiul 3% şi HoReCa să poată funcţiona la 30% din capacitate, indiferent de cât este procentul de persoane infectate cu Covid. Orice închidere a robinetului, a activităţii în HoReCa, practic face şi mai grea restartarea şi aruncă şi mai mulţi operatori şi mai mulţi angajaţi în faliment, respectiv în şomaj sau în situaţia de a părăsi această ţară”, a spus Mischie.

El a subliniat astfel că este momentul în care HoReCa are nevoie de ajutor, de despăgubiri pentru daunele care i-au fost aduse de Guvernul României, momentul în care să poată beneficia de principiul taxe zero pentru salariul minim.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share