Infectați imediat după vaccinare – Focus Prima TV

Infectați imediat după vaccinare

Vaccinarea nu exclude complet riscul infectării cu SARS COV 2. Specialiștii americani au diagnosticat deja patru persoane care au contractat boala la mai puțin de 14 zile după ce le-a fost administrată cea de-a doua doză de vaccin. Este inevitabil ca astfel de cazuri să apară și în România, însă medicii spun că severitatea bolii este considerabil redusă după rapel.

Nici un vaccin anti-Covid nu oferă garanția imunității totale. Chiar și după prima doză administrată, riscul contractării coronavirusului rămâne ridicat.

Nici rapelul nu ne ferește complet de infectarea cu virusul SarsCov2.

Deja literatura de specialitate consemnează primele cazuri de pacienți infectați după ce le-au fost administrate ambele doze de vaccin. În Statele Unite medicii au depistat și documentat patru astfel de situații. Toate cele patru persoane vaccinate au prezentat însă simptome ușoare sau chiar deloc. Tocmai de aceea, medicii insistă că oamenii nu ar trebui să fie descurajați și să se vaccineze în continuare. În momentul de față numărul de cazuri zilnice de COVID-19 raportate în România se află pe un trend descendent. În ultime 24 de ore au fost raportate 1331 de noi infectări cu virusul SarsCov2. Numărul deceselor provocate de noul coronavirus rămâne însă ridicat. 79 de oameni au murit de ieri și până azi.

Total
0
Shares
Total
0
Share