Infecțiile cu HIV și hepatitele riscă să explodeze în București. Un serviciu esențial pentru consumatorii de droguri se închide – Focus Prima TV

Infecțiile cu HIV și hepatitele riscă să explodeze în București. Un serviciu esențial pentru consumatorii de droguri se închide

Consumatorii de droguri injectabile din București refolosesc seringile deja utilizate sau le folosesc în comun cu alți consumatori, după ce, de la sfârșitul lunii decembrie, nu mai sunt bani pentru distribuirea gratuită de seringi în rândul acestei comunități vulnerabile. Rezultatul este că infecția cu HIV și hepatitele virale se răspândesc deja, avertizează Asociația Română Anti-SIDA (ARAS).

ARAS anunță, într-un comunicat, că după 20 de ani, este nevoită să-și închidă acest serviciu esențial de prevenire a infecțiilor cu HIV, hepatită, tuberculoză pentru persoanele vulnerabile din București.

„Din cauza lipsei de fonduri, echipa mobilă ARAS, care a oferit timp de peste 20 de ani servicii de prevenire persoanelor cu vulnerabilitate crescută, nu mai intervine pe străzile Bucureștiului de la finele lunii decembrie 2020”, anunță Asociația. În plus, la centrul de asistență comunitară ARAS Titan (deschis în 2008 pentru a oferi servicii de reducere a riscurilor) nu mai există, de o săptămână, seringi de 1 ml, pe care persoanele care consumă droguri prin injectare nu le găsesc nici în farmacii.

Total
0
Shares
Total
0
Share