Îngeri pentru 23 de suflete – Focus Prima TV

Îngeri pentru 23 de suflete

25 de copii străbat zilnic zeci de kilometri pentru… o viață mai bună pe care o găsesc la centrul social Don Bosco din Iași. De cele mai multe ori, aici primesc singura masă din zi pe care pentru că familiile lor nu au nici ce le da de mâncare multe ori. Speranța celor mici de a reuși stă în mâinile celor 4 angajați ai centrului. Pentru că în centru, pe lângă masa caldă primesc și șansa de a-și continua studiile.

Un asistent social, un psiholog și coordonatorul centrului sunt a doua familie a acestor copii din Iași care luptă zilnic să iasă din sărăcie. Cei 25 de copii veniți la centru stau cuminți în băncuțele de lemn curate și aranjate la distanță și cu ochii mari..așteaptă. Ziua la centru începe, de fiecare dată, cu temele. Cei mici sunt sfioși însă sunt dornici să învețe.

Aici, însă, ziua se termină cu distracție. Copiii învață să confecționeze obiecte, desenează și se bucură împreună.

Însă, profesorii de aici au grijă să le ofere copiilor mult mai mult decât cunoștințele învățate la școală.

Cei mici găsesc la centrele Don Bosco o uşa deschisă de fiecare dată. Sunt trataţi cu respect, primesc înţelegere, afecțiune, îşi fac prieteni, capătă curaj să meargă înainte, făcând pași mici pentru o viaţă mai bună.

Copiii pictează, modelează, cântă, participă la diverse activități, învaţă unii de la alţii şi se bucură de roadele muncii lor. Merg împreună în tabere, la muzeu, la teatru, primesc ajutor în pregătirea temelor pentru acasă, consiliere psihologică, rechizite, hăinuţe, încălțăminte, jucării şi tot ceea ce le este necesar pentru o viață normală dincolo de lipsurile de acasă.

Total
0
Shares
Total
0
Share