Inima unui porc a fost transplantată la o persoană - Focus Prima TV

Inima unui porc a fost transplantată la o persoană

Premieră medicală în lume! O echipă de chirurgi americani a transplantat pentru prima oară, inima unui porc modificat genetic unui pacient care nu mai avea nicio șansă de supraviețuire. Pacientul căruia i-a fost transplantat organul, David Bennett, în vârstă de 57 de ani, fusese declarat neeligibil pentru un transplant de inimă provenita tot de la un om pentru că ar fi avut puține șanse de reușită. Acum, pacientul, care avut de ales între moarte sau acest transplant este în stare stabilă și se află sub atenta monitorizare a medicilor.

Dacă acest transplant va funcționa, toți ceilalți pacienți ar putea beneficia de o asemenea operație, fie că e vorba de un transplant de inimă sau de un alt organ, a mai spus medicul a cărui cercetări a dus la această intervenție revoluționară din domeniul sănătății. Dr. Griffith, de la universitatea Maryland, chirurgul care a condus întreaga intervenție, a spus că, deoarece pacientul a suferit și alte intervenții înainte, procedura de pregătire a durat și mai mult. în total, operația a durat 7 ore.

Dacă pacientul va supraviețui iar corpul său nu va respinge în timp organul, astfel de operații ar putea salva zeci de mii de oameni din lumea întreagă. Medicii susțin că aceste organe ar fi putea fi chiar și personalizate pentru nevoie fiecărui pacient în parte.

Total
0
Shares
Total
0
Share